top of page

Joanna vervolgde haar vioolstudies bij Elisa Kawaguti (laureate Koningin Elisabethwedstrijd). Ze deed in 2002 eindexamen “Specialisatie viool” en behaalde datzelfde jaar ook haar meestergraad kamermuziek met grote onderscheiding bij Roel Dieltjens.

Ze verleende reeds haar samenwerking aan verscheidene orkesten zoals “Brussels Philharmonic”, “Collegium instrumentale Brugense”, “Il novecento e.a. Tevens is ze werkzaam in het lichtere genre. Zo maakte ze cd-opnames met Ronny Mosuse, Marco Borsato, Pieter Embrechts en Mira, speelde ze verschillende musicals en stond ze op de planken in Juke-box 2000.

Joanna Vlaeminck werd geboren in 1977 en begon haar vioolopleiding op achtjarige leeftijd bij Nico Baltussen aan de muziekacademie te Sint- Niklaas. Ze zette haar muziekstudies voort aan het Lemmensinstituut te Leuven, eveneens in de klas van Nico Baltussen. In 2000 studeerde ze met onderscheiding af als “Meester in de muziek”.

Momenteel is Joanna verbonden aan het “Kirke” strijkkwartet en is zij vioolleerkracht aan de academies van Sint- Niklaas, Willebroek en Stekene.

Zij behaalde, na een vijfjarige opleiding bij Wilfried Van Gorp het europees diploma van Suzuki-leerkracht, waarna ze 5 jaar samenwerkte met Fedra Coppens en Hilde Pijnenborg in Villa viola.

 

In september 2016 richtte zij haar eigen vioolschool op, genaamd “Fiegeletje”. Een privé-initiatief waar kinderen met een honger naar muziek vanaf 4 jaar terecht kunnen.

F8FCE1CD-5A46-4D0E-BB96-13DA89F198AA.jpe
bottom of page